Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Știri LOL] Schimbări aduse hărții din sezonul 2024


Shelby
 Share

Recommended Posts

summonersriftart.thumb.jpg.a9edb402df3ed3133776ff3703bf597a.jpg

Harta de bază a LoL nu s-a schimbat deloc din... să fie 2019? Și într-o mai mare măsură, tocmai din 2014? E o hartă grozavă, să nu mă înțelegeți greșit, dar cu siguranță are unele probleme care au devenit tot mai evidente pe măsură ce jucătorii au învățat s-o joace la un nivel aprofundat și confortabil. Nu suntem aici ca să rezolvăm toate problemele hărții și totodată nu suntem aici nici ca să spunem că nu vom crea noi probleme pentru hartă (unele vor apărea în mod cert!). Nicio hartă nu e perfectă.

Avem câteva obiective diferite referitor la schimbările aduse hărții în acest sezon. La cel mai înalt nivel, obiectivul nostru este să facem culoarele mai echilibrate în ambele părți. Partea roșie și cea albastră au niște avantaje foarte diferite pe culoare în ceea ce privește modalitățile de gank-uri, felul în care se desfășoară luptele, cum vă puteți poziționa lângă tufiș sau râu etc. Aceste diferențe vor continua să existe, dar într-o mai mică măsură. De exemplu, culoarul de sus în partea roșie nu va mai fi la fel de expus atunci când atacați, așa că nu mai trebuie să fiți atât de prudenți ca să existați dacă zeii selecției campionilor vă pun în partea roșie.

Al doilea obiectiv al schimbărilor aduse hărții a fost să facem culoarele solo un pic mai protejate împotriva junglerilor sau a campionilor mobili în general. Gank-urile ca rezultat principal al începutului de meci erau pur și simplu prea puternice în majoritatea cazurilor. Totuși, fiecare culoar avea un motiv ușor diferit pentru aceste modificări. Acum să intrăm în detalii.

Culoarul de sus înseamnă o constantă împingere și tragere între jucătorii care doresc mai multă influență și rezultate mai bune asupra restului hărții și care sunt, de asemenea mult mai puțin influențați de celelalte roluri, mai ales la început. Pentru majoritatea jucătorilor, culoarul acesta pare a fi complet la mila junglerului (sau a suportului mobil, la niveluri superioare de îndemânare) și în același timp pare să nu le permită să facă nimic ca să câștige meciul, decât dacă au avantaje serioase.

Reducem substanțial abilitatea celorlalte culoare de a afecta culoarul de sus la începutul jocului, lăsând lupta 1v1 să strălucească. Nu e ca și cum junglerul nu va putea face gank-uri deloc, așa că fiți totuși cu băgare de seamă. În plus, transformăm tufișul de sus într-un pixel din mijlocul râului, ca să fie mai puțin înclinat spre una dintre părți și mult mai puternic atunci când este disputat. De obicei este corect să plasați gărzi în afara tufișului de pe râu pe serverele live în multe cazuri și, cu toate că rămâne ceva adevărat într-o anumită măsură, acest tufiș este mai aproape de o poziție optimă pentru gărzi și mai puțin eficient pentru gank-uri decât înainte.

Top_Lane_View.png.27d832fdd1a33c853acf466ee6df1faf.png

De asemenea, o extensie a influenței junglerilor pe culoarul de sus era Solul Riftului de la începutul meciului. Cel mai adesea, Solul Riftului era plantat pe culoarul de sus (la urma urmelor, e cel mai aproape de bârlogul său) și pur și simplu distrugea orice fază de pe culoare care ar fi putut exista. Ce înseamnă un turn pentru un zeu-crab? Crabul invalida în mod frecvent fazele de pe culoare distrugând turnurile și adăugând cantități uriașe de aur unui jucător anume, de obicei după toanele junglerului. Am văzut adesea că ambii jucători de pe culoarul de sus sunt nemulțumiți de faptul că sunt amenințate culoarele atât de devreme – jucătorul aflat în dezavantaj ajungând să nu mai conteze, iar cel aflat în avantaj nemaiavând timp să profite de avantajul său. Împingând Solul Riftului înapoi, intenționăm să reducem substanțial volatilitatea experienței de la finalul fazei pe culoare de pe culoarul de sus.

peaky-blinders-saison-6-le-showrunner-evoque-labsence-de-tommy.thumb.jpg.4833d53c80e654889f592944fd3714f1.jpg

[ x ] Those of you who are last will soon be first. And those of you who are oppressed will rise up. [ x ]

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Shelby changed the title to [Știri LOL] Schimbări aduse hărții din sezonul 2024
  • Shelby locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...