Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Stiri IT] - Foxconn deschide o mega-fabrică iPhone în India cu ajutorul Apple


Razzwan
 Share

Recommended Posts

foxconn-iphone-780x450.jpg.8421594afffd5b69c57aec3cb9a7365e.jpg

Chiar dacă, oficial rămâne puternic implicată în China, unde deține un uriaș complex industrial, Foxconn face pași tot mai hotărâți pentru mutarea producției iPhone în India, următoarea țară cu forță de muncă ieftină, dar mai puține probleme geopolitice.

Cu nume complet Taiwan Hon Hai Precision Industry, Foxconn are o prietenie nu tocmai comodă cu Partidul Comunist Chinez, regimul autoritar care îi amenință cu invazia țara de origine. Dar câtă vreme business-ul a mers bine în China, disputele pe criterii de geopolitică au rămas practic irelevante, principalul partener Apple beneficiind chiar de tratament preferențial prin deduceri de taxe și la nevoie, intervenția rapidă a forțelor de ordine pentru calmarea revoltelor pornite de angajații nemulțumiți. Dar tocmai că afacerile nu mai merg chiar atât de bine, Foxconn resimțind din plin efectele încetinirii economiei globale. În plus, China are o problemă demografică și.. de prosperitate, angajații dispuși să lucreze mult și ieftin fiind tot mai greu de găsit chiar și în zonele rurale ale țării.

Ajutat și de Apple cu o finanțare de 1,59 miliarde de dolari, Foxconn este pe cale să-și extindă subsidiara din India cu o nouă fabrică dedicată producției iPhone. Inițiativa face parte din strategia “China plus one”, pornită în răspuns la tensiunile bun politice tot mai mari dintre SUA și China.

Noua fabrică Foxconn ar putea fi ridicată în provincia indiana Bengaluru, unde compania deține deja terenuri și chiar echipamente achiziționate direct de la Apple. Potrivit analistilor, valoarea investiției sugerează că noua fabrică va prelua direct producția iPhone 15, cu perspectiva transformării într-un centru de producție major pentru regiunea Indiei. Între timp, o altă linie de asamblare iPhone este pe cale să fie inaugurată în regiunea Devanahalli, nu mai târziu de luna aprilie 2024.

Potrivit companiei de analiză Tianfeng Securities Co., India va contribui în 2023 cu 12-14% din producția  iPhone la nivel global, crescând la 20-25% în 2024. În special, Apple intenționează să asambleze următoarea generație iPhone și în India, marcând într-un mod fără echivoc începutul despărțirii de China, din rolul de fabrică iPhone.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...