Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Stiri IT] - Ringtone separat pentru fiecare contact din agendă. Se poate cu Google Contacts


Razzwan
 Share

Recommended Posts

google-contacts-trash-feature-1-1154x649-1-780x470.webp.3a9889cac523b4ce8f0962d8192b8c5e.webp

Google încearcă să simplifice funcționalitatea aplicației Google Contacts, adresând în mod special opțiunea pentru setarea unui ringtone, disponibilă pentru fiecare contact salvat în agendă.

În caz că nu știai, poți folosi Google Contacts pentru a seta tonuri de apel personalizate pentru fiecare contact din agendă. Spre exemplu, ai putea alege o anume melodie pentru iubita cunoscută în ultima vacanță de team-building, transformând reacția ta într-una de panică generală atunci când „iubi” te apelează la momentul nepotrivit.

Sigur, Google se gândește la scenarii de utilizare mult mai inofensive, cum ar fi separarea contactelor de serviciu de cele salvate în scop personal. Spre exemplu dacă folosești același telefon în scop de serviciu și personal, ai putea separa prin tonul de apel apelurile primite de la colegi sau superiorul direct, de cele primite de la „șefa” directă (soția). Tehnologia necesară există deja, doar că nu era suficient de ușor de folosit, procedura implicând navigarea unor meniuri nu tocmai ușor accesibile, cei care chiar reușeau părând mai degrabă desprinși dintr-un film cu James Bond.

Contact-Ringtones-in-Google-Contacts-1154x2052-1-354x630.webp.1a917122d65dde3f6b1ca3a2d1419a94.webp

Noua opțiune pentru selectare ringtone va apărea într-un meniu prietenos, localizat în secțiunea Fix & Manage a listei Contacts.

Alternativ, posesorii de telefoane cu Android au și posibilitatea creării de profiluri individuale de utilizator separând cu totul aplicațiile instalate listele de contacte și mesajele primite în anumite circumstanțe.

Contact-Ringtones-in-Google-Contacts-1-1154x2052-1-354x630.webp.f899e01d6291c3ed804b50610a3f188c.webp

În versiunea actuală de Google Contacts, utilizatorii trebuie să seteze individual un ton de apel pentru fiecare contact. Dar odată ce Google lansează oficial noua funcționalitate, utilizatorii vor putea gestiona tonurile de apel per contact, din meniul „Fix & Manage > Ringtones” accesibil direct din aplicație.

În prima parte a anului Google a adus și alte îmbunătățiri aplicației Contacts, vizând obținerea unui acces mai rapid la funcțiile de bază. Reutilizând o „rețetă” folosită deja cu aplicații precum Gmail și Drive, Google a adăugat o bară cu scurtături pentru acces rapid la partea de jos a interfeței aplicației. De aici poți accesa rapid tab-ul Fix & Manage, listând diverse funcții pe care anterior trebuia să le cauți în meniul principal sau la tab-ul Settings.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...