Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Stiri IT] - OnePlus Open, telefonul care ar putea detrona Galaxy Z Fold, a trecut cele mai dure teste de rezistență


Razzwan
 Share

Recommended Posts

OnePlus-Open-780x470.jpg.bc20c55874514a8a2ff5a071802c1b19.jpg

OnePlus Open avea deja câteva avantaje în fața rivalului Galaxy Z Fold5: ecranul exterior la mărimea unui smartphone convențional, aspectul estetic parcă ceva mai reușit, camerele foto. Acum putem trece pe listă și anduranța, OnePlus Open fiind demonstrabil mai rezistent decât Galaxy Z Fold5.

Din poziția de cel mai vechi jucător din piața de telefoane pliabile, Samsung avea în mod automat cea mai bună reputație și cel mai ridicat nivel de încredere din partea consumatorilor, fani sau nu ale produselor companiei sud-coreene. Pur și simplu, dacă vroiai să-ți cumperi un telefon pliabil atunci Samsung și numele Galaxy Fold sau Flip erau alegeri evidente, până de curând. Doar că în piața extrem de dinamică a gadget-urilor de înaltă tehnologie nimic nu durează la nesfârșit (poate doar dacă te numești Apple iar produsul, iPhone), vânzările Galaxy Z Fold5 ajungând aproape să stagneze comparat generației anterioare. Iar asta nu e deloc bine ca într-o piață unde jucători nou-veniți se bucură de creștere rapidă.

SURSA VIDEO

Cu preț de 1699 dolari (valabil pentru Statele Unite), OnePlus Open nu este nici ieftin și nici lipsit de propriile dezavantaje. Spre exemplu telefonul beneficiază doar de certificare IPX4, însemnând protecție la stropire și cam atât. Spre comparație, Samsung Galaxy Z Fold5 are certificare IPX8 garantând protecție inclusiv la scufundarea în apă (adâncime de până la 1,5 m, timp de 30 de minute). Ce-i drept pentru niciunul nu există protecție „oficială” împotriva prafului.

Deși, vorbind despre un brand chinezesc, cifra probabil că nu are atât de multă greutate, ecranul pliabil din echiparea OnePlus Open este garantat pentru nu mai puțin de un milion de acțiuni pliere-depliere. Chiar și în condiții de laborator, nu e lucru puțin să spui asta despre un ecran pliabil. Ce putem spune cu certitudine este că balamaua ecranului este foarte bine realizată, testul de îndoire-inversă „brefetat” pe canalul de YouTube JerryRigEverything încheindu-se nespectaculos, cu telefonul încă în stare de funcționare. Nici testul de rezistență la praf nu a oferit rezultatele așteptat deși, probabil că resturile abrazive pătrunse în spatele balamalei ecranului vor scurta considerabil durata de viață a telefonului.

OnePlus-Open-5-1120x630.thumb.png.463f8bff28da54bc64f26d1791ed532f.png

Per total, putem concluziona că OnePlus Open este un telefon pliabil bine construit. Poate că privind aceste experimente nu foarte științifice și aruncând câte o privire la cifrele de vânzări, acționarii Samsung vor decide că este timpul să renunțe la prudență exagerată prin (re)lansarea aceluiași produs cu minime îmbunătățiri, în speranța că fanii brandului îl vor cumpăra și de această dată.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...