Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Stiri IT] - OnePlus 12, dezasamblat: așa trebuie să arate un telefon cu SD 8 Gen 3


Razzwan
 Share

Recommended Posts

OnePlus-12-teardown-vapor-chamber-780x470.webp.be49e6d3d46f1f2fd61dbe380c102a7c.webp

Zvonurile cum că Snapdragon 8 Gen 3 este un chipset fierbinte și dificil de ținut sub control în carcasa unui telefon mobil nu sunt departe de adevăr, dezasamblarea lui OnePlus 12 arătând un sistem de răcire de-a dreptul impresionant, cu vapor-chamber întins pe trei sferturi din suprafața carcasei.

Într-o prezentare ce ar face să roșească de invidie până și cei mai ambițioși ingineri Asus implicați în dezvoltarea celui mai recent model ROG Phone, primul clip teardown OnePlus 12 arată de ce noul flagship Oppo este mai gros decât te-ai fi așteptat de la un telefon premium. Pur și simplu, sistemul de răcire a luat rolul central, eclipsând alte nevoi de bază, cum ar fi maximizarea capacității acumulatorului.

Clipul cu o durată de 13 minute nu redă o dezasamblare tipică a unui smartphone, ci mic exercițiu de explorare pentru extragerea (preferabil fără a cauza daune ireversibile) a celui mai mare vapor-chamber întâlnit până acum în echiparea unui smartphone.

SURSA VIDEO

Aș vrea tare mult să văd cum se prezintă OnePlus 12 într-un stress-test derulat cu o aplicație consacrată, mai ales după exemplele dezamăgitoare oferite cu alternativa vivo X100 Pro bazată pe chipsetul rival Dimensity 9300 de la Mediatek. Ce-i drept, nici competitorul direct Xiaomi 14 Pro nu s-a descurcat mult mai bine, primele teste relevând probleme serioase cu autonomia bateriei.

Revenind la OnePlus 12, dificultatea procesului de dezasamblare nu este una ieșită din comun. Trebuie doar să ții cont de noul design dual-stack, unde sistemul de răcire este primul lucru pe care îl întâlnești după extragerea capacului din sticlă. Practic, placa electronică a telefonului este dominată de o folie specială din cupru atașată în diferite puncte esențiale. Doar că aceasta nu este doar o tăbliță de cupru, ci un vapor-chamber miniatural, căruia trebuie să îi acorzi o atenție deosebită, evitând deformările exagerate și orice perforări care ar permite eliberarea lichidului volatil conținut la interior. O singură mișcare greșită și îți poți lua adio de la performanțele normale ale telefonului, supraîncălzirea în condiții de utilizare intensivă fiind practic garantată.

Vestea bună este că designul OnePlus 12 nu e doar despre sistemul de răcire, telefonul venind cu protecții serioase împotriva pătrunderii de lichide, garantat de rating-ul IP65 pentru rezistență la apă și praf. Spre comparație, predecesorul OnePlus 11 oferea doar rating IP64, excluzând protecția împotriva apei sub presiune.

OnePlus 12 a fost lansat în China în urmă cu câteva zile. Telefonul se va lansa la nivel global luna viitoare, cel mai probabil pe 23 ianuarie.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...