Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Stiri IT] - Facebook Messenger activează criptarea end-to-end și pregătește opțiunea HD pentru schimburi de poze


Razzwan
 Share

Recommended Posts

facebook-encrypted-1920x1080-1-780x470.webp.556e382861e053162ce743f79c7fc2d8.webp

Exact așa cum a promis în anul 2021, Meta a lăsat necriptate comunicațiile Facebook Messenger și Instagram tocmai până în anul 2023. Asta deși, din punct de vedere tehnic, platforma de mesagerie putea suporta tehnologii de criptare end-to-end.

Potrivit declarațiilor oferite în 2021 de Antigone Davis, șeful securității în cadrul Meta, amânarea introducerii tehnologiilor de criptare a fost luată din preocupare față de siguranța utilizatorilor. Folosirea criptării end-to-end presupune că doar expeditorul și destinatarul mesajului pot „vedea” conversația, dar Meta dorea să asigure că introducerea acestei tehnologii de securitate nu interferează cu abilitatea de a împiedica folosirea platformei de mesagerie pentru facilitarea activităților criminale.

În mod predictibil reprezentanții companiei nu clarifică exact, dacă criptarea folosită este într-adevăr impenetrabilă, sau a rămas pe undeva o portiță pentru interceptarea conversațiilor. Spre exemplu, la solicitarea autorităților în drept, cu scopul înlesnirii investigațiilor criminale. Anterior, reprezentanții Meta chiar au declarat că ar dori să ”folosească o combinație schimburi criptate și necriptate de date între aplicațiile de mesagerie”, care să ofere siguranță utilizatorilor, simultan permițând ”asistarea eforturilor pentru siguranța publică”.

Revenind la momentul prezent, șeful Messenger al Meta, Loredana Crișan a declarat într-o postare pe blog: „A fost nevoie de ani de zile pentru ca acest lucru să fie livrat, deoarece ne-am făcut timp pentru a face acest lucru corect. Inginerii noștri, criptografii, designerii, experții în politici și managerii noștri de produs au lucrat neobosit pentru a reconstrui funcțiile Messenger de la zero.”

MSGR-Default-E2EE_Header-1120x630.thumb.jpg.cf9c9dc2669f58e5a2be3e782386dd6d.jpg

Meta a introdus pentru prima dată funcția de criptare end-to-end pe Messenger într-un test limitat în anul 2016, printr-un mod „conversații secrete”. În 2021, compania a adus caracteristica de criptare pentru apelurile audio și video în aplicație. În august 2022, Meta a început să testeze criptarea end-to-end pentru chat-uri individuale, însă nu a activat-o la nivel global, până acum.

Meta precizează că lansarea criptării end-to-end – pentru care folosește protocolul Signal – a durat atât de mult deoarece compania a trebuit să reconstruiască anumite funcții, cum ar fi biblioteca de stickere și arhiva de chat.

Pe lângă actualizarea de securitate, Meta anunță și noi funcții Messenger, cum ar fi posibilitatea de a edita un mesaj timp de până la 15 minute după trimitere, controlul vitezei de redare a mesajelor vocale (opțiuni pentru viteză 1,5x sau 2x) și o nouă interfață pentru funcția Dissapearing Messages. Totodată, Meta introduce în testare și opțiunea de a trimite poze și videoclipuri HD pe Messenger.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...