Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Stiri IT] - Google Maps poate salva acum și locația de parcare. Inclusiv în modul Android Auto


Razzwan
 Share

Recommended Posts

Google-Maps-1536x864-1-780x470.jpg.cab722d5416b15489a483889545946b3.jpg

Google Maps a primit o nouă opțiune pentru salvarea pe hartă a locației în care ai parcat mașina, funcționalitatea ajutându-de să regăsești mai ușor parcările preferate, eventual, navigând direct către locația respectivă.

Funcționalitatea poate fi deosebit de utilă și atunci când vizitezi parcări publice de mari dimensiuni. Spre exemplu, vei putea folosi telefonul cu Android sau iOS împreună cu aplicația Google Maps pentru a găsi locația exactă în care ai lăsat mașina. Desigur, doar în spațiile unde poate fi utilizată localizarea GPS, localizarea parcărilor subterane limitându-se la poziția aproximativă, atât cât poate fi stabilită fără coordonate precise obținute prin satelit.

Pentru a utiliza această funcționalitate trebuie doar să deschizi Google Maps pe telefon după ce parchezi mașina, atingi punctul albastru care arată locația ta curentă și selectezi opțiunea Salvare Parcare.

Save-Parking-Option-In-Google-Maps-On-Android-Auto.jpg.1a0d8ab9a1ad7441881f1f9946282c28.jpg

Deși accesarea acestei funcții este foarte ușoară pe ecranul telefonului, Google îți permite acum să salvezi locația de parcare și din interfața Android Auto, folosind ecranul autoturismului. În plus, cea mai recentă versiune de Google Maps pentru Android Auto include și o funcție numită Salvare Parcare. Arătată în interfața Android Auto, opțiunea afișată doar după ce ajungi la o destinație poate fi bifată pentru a salva în mod automat poziția curentă ca locație de parcare a mașinii tale în Google Maps.

Reamintim că Google a adus recent și alte îmbunătățiri serviciului său de hărți, cum ar fi Immersive View for routes, un nou mod de navigare ce folosește inteligență artificială pentru a te purta în zbor și la nivelul străzii pe rutele selectate pentru navigare cu Google Maps. Apărând ca o versiune evoluată a modului de navigație, Immersive View te ajută să descoperi cu minim de efort punctele de interes din apropiere, cum ar fi cafenele, parcuri și locațiile de cazare, telefonul sau ecranul Android Auto devenind o fereastră birds-eye către locația respectivă. Iar pentru ca experiența să fie cât se poate de credibilă, ambianța este ajustată pe baza condițiilor de vreme actualizate în timp real (ex. cer senin sau înnegurat, ploaie, ninsoare, ceață).

Google generează aceste experiențe folosind inteligența artificială, conectată la ”miliarde de imagini Street View și poze aeriene”. Din păcate există și limitări, opțiunea Immersive View fiind disponibilă deocamdată doar pentru trasee ce străbat orașe celebre precum Amsterdam, Barcelona, Dublin, Florența, Las Vegas, Londra, Los Angeles, Miami, New York, Paris, San Francisco, San Jose, Seattle , Tokyo și Veneția, Google promițând că o va extinde treptat pentru a cuprinde majoritatea orașelor importante.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...