Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Stiri despre lume] - "Mizăm pe planul A". UE și-a fixat obiectivul în fața Ungariei. Unde nu vrea Budapesta să cedeze


Razzwan
 Share

Recommended Posts

62165873.thumb.jpg.cd3edc0db0d4dafc4f181acae1996f07.jpg

UE are ca obiectiv să convingă Ungaria, care are reţineri, să sprijine acordarea ajutorului de 50 de miliarde de euro propus pentru Kiev la summitul din această săptămână, pentru a trimite un semnal clar Rusiei.

Toate cele 27 de state membre ale blocului, cu excepţia unuia, susţin facilitatea pentru Ucraina, a declarat oficialul, referindu-se la Ungaria, al cărei prim-ministru Viktor Orban (foto) şi-a lăudat legăturile cu Moscova şi a ameninţat că se va opune ajutorului.

Ucraina are nevoie de stabilitate în planificare, în timp ce intră în a doua iarnă în care se luptă cu invazia rusă, a declarat oficialul german în cadrul unei şedinţe de informare la Berlin organizate înaintea summitului din 14-15 decembrie.

Astfel de plăţi din bugetul comun al UE au nevoie de sprijinul unanim al tuturor statelor membre.

Ungaria se opune vehement

"Scopul nostru clar este de a convinge acest stat că facilitatea pentru Ucraina este instrumentul potrivit pentru a ne arăta unitatea şi pentru a trimite Rusiei un semnal clar, dar şi pentru a sprijini eforturile preşedintelui american (Joe) Biden de a mobiliza sprijinul suplimentar necesar", a declarat un oficial guvernamental german citat de Reuters, potrivit News.ro.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...