Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Stire] Tiny 10 , Varianta Lejera a Windows-ului 10


zditc
 Share

Recommended Posts

Este de stiut ca in lumea SO Windows este regele predominant. Nici Linux nici MacOS pot face fata numarului de utilizatori pe care Windows 10 le are.

Dar de ce? In primul rand, pentru ca atat Linux (toate distro-urle din aces OS), cat si MacOS, nu detin o varianta pentru toate progarmele pe care Windows 10 le ofera.

Incepand de la anumite jocuri de pe Steam, pana la software pentru a crearea si editarea de imagini, fie Photoshop, pana la multe alte programe. De aceea, developeri de la

NTDEV ne ofera varianta Tiny 10, o varianta complet functionala facuta dupa Windows 10, dar cu mult mai putine programe innecesare si nefolositoare.

In continuare, va voi prezenta cateva avantaje pe care le are Tiny 10 fata de Windows 10:

  • Stocare: Pe Sisteme de x32 Tiny 10 ocupa doar 5,2 GB, iar, Windows 10, ocupa 22 GB, iar Tiny 10 poate rula cu doar 1 GB RAM pe sisteme x32

Pe sisteme de x64 (x86) Tiny 10 ocupa doar 10 GB si poate rula doar cu 2 GB RAM, intre timp, Windows 10 ocupa mult mai mult si are cerinte mai mari.

¿Aceasta schimbare in stocare inseamna ca lipsesc functii principale din Windows? Nu, deloc, toate programele si Tools sunt disponibile, de la CMD, administrare disks, pana la Powershell.

  • Toate programele care nu sunt folosite des de multi dintre utilizatori Windows 10 au fost eliminate, precum Microsoft Store, Multimedia Player, Windows Security etc. Doar Wordpad si Notepad au ramas adaugate in aceasta versiune.

Deci, ce mai asteptati pentru a incerca aceasta varianta? Mai lejera, comoda si rapida. Fara adaugari nefolositoare sau programe pe care nu le-ai deschis niciodata.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...