Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Crypto] Vitalik Buterin a donat 5 milioane de dolari în Ethereum pentru Ucraina


hevvo
 Share

Recommended Posts

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a primit donații în criptomonede în valoare de 100 de milioane de dolari

Cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a donat Ethereum în valoare de 5 milioane de dolari Ucrainei de la începutul lunii aprilie, după cum a declarat Aid for Ukraine – o inițiativă comună a guvernului ucrainean, FTX, Everstake și Kuna de a strânge donații în criptomonede pentru Ucraina. 

În ciuda tranzacției mari, Buterin nu a făcut niciun anunț cu privire la donație. În cele din urmă, donația a fost legată de el prin intermediul numelui de domeniu Ethereum Name Service „vitalik.eth”, ca sursă a transferului.

 

 

 

Jumătate din donația de 5 milioane de dolari a mers direct către Aid Ukraine, în timp ce cealaltă jumătate a mers către Unchain Fund, o organizație de caritate creată de activiști din comunitatea blockchain pentru a oferi ajutor umanitar ucrainenilor.

 

 

 

Alex Bornyakov, ministrul adjunct al transformării digitale al Ucrainei, a mulțumit public pentru contribuția lui Buterin într-un tweet, scriind: 

 

Donațiile cripto către Ucraina depășesc 100 de milioane de dolari

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a primit donații în criptomonede din întreaga lume, depășind recent 100 de milioane de dolari, potrivit SlowMist. Dar, în general, se pare că ritmul donațiilor a încetinit.

Ucraina: Donații în criptomonede | SlowMist

În special, contribuțiile au fost făcute guvernului ucrainean, precum și ONG-urilor ucrainene: Come Back Alive, UkraineDao, Unchain Fund, Aid for Ukraine și Crypepolice Ukraine.

Beneficiarii donațiilor le folosesc pentru o varietate de scopuri, inclusiv sprijin militar și inițiative umanitare. Drept urmare, donațiile în criptomonede au demonstrat capacitatea de a transfera fonduri peste granițe, fără medierea instituțiilor financiare tradiționale.

Bitcoin a crescut cu 35% la o lună de la începutul invaziei 

Analistul Will Clemente a remarcat pe 28 martie că „Bitcoin a crescut cu 35% de când Rusia a intrat în Ucraina”, arătând rezistența activului digital în fața condițiilor geopolitice dificile ale pieței.

Acestea fiind spuse, prețul Bitcoin a scăzut sub pragul de 45.000 de dolari și continuă să scadă. La momentul redactării acestui articol, BTC se tranzacționează la 43.400 de dolari în scădere cu 7% în ultimele 7 zile.

 

 

SURSA

sunt prost

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...