Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Stire] Marea Britanie a anunțat că va trimite mai multe arme Ucrainei și a cerut măsuri împotriva postului Russia Today.


neestQQ
 Share

Recommended Posts

premierul britanic boris johnson discutand situatia din ucraina

Marea Britanie a anunțat că va trimite mai multe arme Ucrainei și a cerut măsuri împotriva postului Russia Today.

Guvernul britanic a anunţat, miercuri, că va trimite Ucrainei mai multe arme pentru a se apăra în faţa Rusiei. Marea Britanie a furnizat deja circa 2.000 de rachete antitanc NLAW şi a trimis specialişti care să îi instruiască pe militarii ucraineni să le folosească. De asemenea, executivul a cerut organismului audiovizual de reglementare să ia măsuri împotriva postului rus de ştiri Russia Today, menţionând ''capacitatea Rusiei de a-şi răspândi propaganda în Regatul Unit'', relatează Reuters.

''În lumina comportamentului tot mai ameninţător al Rusiei şi în linie cu sprijinul nostru anterior, Regatul Unit va oferi în scurt timp un pachet suplimentar de sprijin (militar) pentru Ucraina'', a declarat premierul Boris Johnson la sesiunea de întrebări şi răspunsuri din parlamentul de la Londra.

Marea Britanie a furnizat Ucrainei până acum circa 2.000 de rachete antitanc NLAW şi a trimis specialişti care să instruiască militarii ucraineni să le folosească, livrând de asemenea Kievului vehicule blindate Saxon. Autorităţile de la Kiev au difuzat şi imagini care arată instructorii britanici antrenându-i pe soldaţii ucraineni să folosească noile rachete.

''Ceea de dorim să vedem este o dezescaladare din partea lui Vladimir Putin'', a indicat Johnson, după ce, în urma recunoaşterii de către Rusia a independenţei provinciilor separatiste din estul Ucrainei, guvernul de la Londra a anunţat marţi sancţiuni împotriva a cinci bănci ruseşti (Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank şi Banca Mării Negre) şi a trei oligarhi consideraţi a fi în cercul apropiat preşedintelui Putin, respectiv Ghenadi Timcenko, Boris Rotenberg şi Igor Rotenberg.

 

Mai multe detalii: AICI.

Link to comment
Share on other sites

  • neestQQ changed the title to [Stire] Marea Britanie a anunțat că va trimite mai multe arme Ucrainei și a cerut măsuri împotriva postului Russia Today.
  • hevvo locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...