Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Stiri IT] Update-ul Chrome 102 rezolvă probleme majore de securitate și introduce câteva noutăți


hevvo
 Share

Recommended Posts

chrome-102-1-780x470.png

 

Nu trece zi fără ca browser-ul celor de la Google să sufere de breșe de securitate și exploit-uri care atrag hackeri cum îl atrage mierea pe Winnie the Pooh. Chrome este cunoscut pentru probleme de securitate numeroase și tocmai de aceea Google a început să introducă tot mai multe patch-uri care să rezolve bubele cât mai repede cu putință. Cel mai recent exemplu în acest sens este update-ul Chrome 102, care aduce cu sine și câteva noutăți.

O versiune stabilă a lui Chrome 102 va fi introdusă pe Windows, Mac și Linux în decursul săptămânilor următoare. Iar dacă nu a fost introdus deja pe sistemul tău, iată la ce ar trebui să te aștepți: la peticirea a nu mai puțin de 32 de probleme de securitate (care variază de la grave la foarte grave) și la lansarea a cel puțin trei funcții noi. Una dintre cele mai severe probleme rezolvate este listată drept CVE-2022-1853: Use after free in Indexed DB. 

Deși Google nu explică ce înseamnă de fapt asta, MalwareBytes oferă câteva lămuriri. Eroarea cu pricina se referă la IndexedDB, o interfață care stochează foarte multe date în browser. Înainte de introducerea Chrome 102, browser-ul suferea de un bug care le putea oferi intrușilor acces la volume imense de user data. La asta se adaugă și posibilitatea dezvoltării unui site malțios sau de tip phishing care putea manipula IndexedDB și prelua controlul asupra browser-ului victimei. În continuarea acestei erori exista și riscul ca hackerii să poată executa diverse coduri pentru a căpăta acces la sistemele vicimelor, precum și furtul și manipularea unei cantități limitate de date.

 

Ce alte noutăți aduce Chrome 102?

 

Chrome 102 introduce și niște funcții noi, dar care încă nu au fost reperate, darămite stipulate în patch note-urile update-ului lansat pe 24 mai. Ca să poți afla despre ce este vorba, trebuie să pleci la vânătoare pe diverse site-uri sau să petreci ceva vreme pe thread-urile de pe Reddit: Iată o parte dintre cele observate până în momentul de față:

  • O nouă metodă de a muta tab-urile în Chrome: CTRL + Shift în timp ce le muți apăsând Page Up sau Page Down;
  • Controale noi pentru prezentări: de acum vei putea să controlezi o prezentare dintr-un tab separat, iar o versiune demo poate fi încercată de către utilizatori;
  • Introducerea butonului Resume your journey dedicat istoricului căutărilor. Acesta te va duce către istoricul unei căutări specifice.

Dacă vrei să te asiguri că rulezi Chrome 102, poți să deschizi browser-ul și să apeși pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus al Chrome și să selectezi Help. De acolo, navighează spre About Google Chrome, iar dacă versiunea 102 este pregătită, ea va putea fi descărcată și instalată din meniul Settings.

 

Chrome-102-1.jpg

 

 

 

SURSA

sunt prost

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...