Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Știri IT] Apple va schimba OLED-ul cu microLED-uri, iar Samsung și LG vor fi furnizorii principali


hevvo
 Share

Recommended Posts

Apple-va-schimba-OLED-ul-cu-microLED-uri

Apple va face trecerea de la tehnologia OLED la microLED-uri începând cu anul 2024, conform publicației The Korea Herald. Acesta este al treilea raport care confirmă faptul că schimbarea este inevitabilă, ceea ce sugerează că Apple este hotărât să facă această tranziție.

Potrivit unui raport realizat de Institutul pentru Promovarea Tehnologiei de Informare și Comunicații (IITP), Apple intenționează să producă panourile microLED singur, dar nu va fi pregătit să facă acest lucru la începutul tranziției. De aceea, compania va continua să facă comenzi din Coreea de Sud, cu cel puțin 60% dintre acestea mergând către Samsung Display și LG Display.

Trecerea de la tehnologia organică de emisie a luminii (OLED) la tehnologia de emisie a luminii cu diode micro (microLED) va începe în 2024 cu lansarea Apple Watch Ultra. Odată ce panourile vor fi mature și randamentele și prețurile vor fi îmbunătățite, vom vedea iPhone-uri cu ecrane microLED. Cu toate acestea, IITP ne-a reamintit că acest lucru se va întâmpla nu mai devreme de 2025.

Raportul menționează, de asemenea, faptul că eforturile Apple de a deveni independentă de procesoarele Intel, Qualcomm și Broadcom prin procesorul M1 din MacBook-uri ar putea slăbi dominația pieței a acestor firme și ar putea să sprijine fabricile de producție, cum ar fi TSMC și Samsung Semiconductor. Producătorul taiwanez ar putea avea avantajul în această bătălie, deoarece își extinde o fabrică din Arizona care va fi gata anul viitor.

Apple va face tranziția de la tehnologia OLED la microLED-uri în următorii ani, iar Samsung Display și LG Display vor fi furnizorii principali. Această mutare ar putea schimba piața de producție și ar putea duce la o creștere a tehnologiei microLED în viitorul apropiat.

 

 

SURSA

 

sunt prost

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...