Jump to content

Our Partners
living the best life..

FCSB - Dinamo, eternul derby din Liga 1


birsanrobert
 Share

Recommended Posts

După un an de pauză în Superligă, „Eternul derby", meciul cu cel mai mare impact din istoria fotbalului românesc, revine cu un nou episod. Partida dintre FCSB și Dinamo București poate fi urmărit în direct pe Digisport1

Privind strict continuitatea sportivă pe prima scenă, cele două echipe s-au mai întâlnit de 150 de ori, de 47 de ori au câştigat gazdele din această rundă, de 49 de ori s-au impus vizitatorii, iar alte 54 de partide s-au terminat la egalitate.

2,72 goluri / meci este media înregistrată de-a lungul timpului în disputele din campionat, aceasta fiind una foarte bună pentru un derby inclus pe lista celor mai importante din Europa.

Ultimul succes bifat pe prima scenă de dinamovişti din postura de oaspeţi datează din 25 aprilie 2011, FCSB - Dinamo 0-1, gol înscris de Gabriel Torje. Au urmat șapte succese ale roş-albaştrilor şi șase remize.

9 august 2015, FCSB - Dinamo 0-0: a fost singura remiză albă consemnată în precedentele 50 de confruntări din campionat.

12 septembrie 2021, FCSB - Dinamo 6-0 (marcatori Cl. Keşeru, Oct. Popescu, P. Vinicius, A. Cordea, V. Gheorghe, A. Miron), cea mai severă înfrângere suferită de roş-albi în cele 74 de sezoane strânse în principala competiţie internă.

Cea mai recentă întâlnire din Superliga României: 30 ianuarie 2022, Dinamo - FCSB 0-3 (Oct. Popescu, I. Stoica, R. Oaidă).

 

 

MjAmaGFzaD05NmNkZmJlMDdjYTAzZjc2MjUzMjMyZmQzZDRhYjU0Zg==.thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • REFLX locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...