Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Stiri IT] - Faceți cunoștință cu Aitana Lopez, primul influencer AI, vedetă și model „by design”


Razzwan
 Share

Recommended Posts

Aitana-Lopez-2-780x470.jpg.ed0f41f96044f410eac70572953a1835.jpg

„Angajată” a agenției spaniole de influenceri The Clueless, Aitana Lopez nu există în realitate, fotomodelul creat și controlat exclusiv de inteligență artificială venind să rezolve o nemulțumire mai veche a companiilor de publicitate și modelling. Anume că e greu de lucrat cu vedete și influenceri adevărați, care au propriile pretenții și nevoi, inclusiv financiare. Așa că de ce să nu folosești cele mai noi tehnologii pentru a-ți crea propria armată de influenceri și vedete imaginare. Unele care sunt complet loiale, nu se plâng niciodată de nimic și nici nu au nevoie să fie plătite.

Aitana Lopez pare să împlinească deja viziunea lui Elon Musk, antreprenorul american declarând chiar în această lună, cu ocazia unei conferințe la care a participat și prim-ministrul britanic Rishi Sunak, că va veni o vreme în care AI-ul va lua majoritatea job-urilor de pe piață:

”Va veni un moment în care nu este nevoie de un loc de muncă. Ai putea avea un loc de muncă dacă îți dorești să ai un loc de muncă, pentru satisfacție personală, dar AI va putea face totul.” Pentru prima dată în istoria umanității ”vom avea, ceva mai inteligent decât cel mai inteligent om”, care să facă treaba în locul nostru.

Aitana-Lopez-1.jpg.f3aaace9a84f6fde23d47bdf3fff6c82.jpg

Iar un exemplu concret pentru asta vine de la agenția de influenceri sus amintită, compania creându-și propriul „model” spaniol bazat pe inteligență artificială, în persoana unei femei de 25 de ani cu părul roz, din Barcelona. Identificată cu numele Aitana Lopez, vedeta complet închipuită are contul de instagram @fit_aitana și se bucură deja de 124.000 de urmăritori.

„Am făcut-o astfel încât să putem câștiga mai bine, fără să depindem de alți oameni care au ego-uri, care au manie, sau care vor doar să câștige mulți bani pozând”, a spus fondatorul The Clueless, Rubén Cruz, într-un interviu acordat pentru Euronews.

Cert e că în lipsa altor cheltuieli (ex. plata unui salariu lunar), „proiectul” Aitana se arată foarte promițător, veniturile astfel generate depășind deja cifra de 3.300 dolari/lună. Cei mai mulți bani provin din reclamele distribuite pe rețelele sociale (derivate, din nou, din imaginea unei tinere care este o creație complet digitală). Aitana s-a înscris și ca ambasador pentru un supliment sportiv.

Deși profilul de Instagram informează că persoana în cauză este o este o #aimodel, detaliul pare să treacă complet peste ochii și urechile vastei majorități ai urmăritorilor ei. De altfel, comentariile lăsate la postările ei abundă de admiratori care o tratează de parcă ar fi doar o altă tânără superbă pe rețeaua de socializare.

Continuând experimentul social, pe lângă conturile de Twitter și Instagram, „angajatorul” The Clueless i-a creat Aitanei și propria pagină NSFW Fanvue, arătând-o în ipostaze mai puțin conforme cu regulile de postare pe Instagram.

Potrivit descrierii oferite pe site-ul companiei, noi ”nu suntem doar o agenție de modelling AI; suntem vizionari cu misiunea de a redefini lumea influencerilor” …  ”inaugurând o nouă eră caracterizată de autenticitate, impact și semnificație profundă”.

Link to comment
Share on other sites

  • REFLX locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...