Jump to content

Our Partners
living the best life..

Shelby

NORD [Staff]
  • Posts

    173
  • Joined

  • Last visited

Server Configurations

  • Server
    NORD

Recent Profile Visitors

278 profile views

Shelby's Achievements

Gold II

Gold II (9/23)

  • One Month Later
  • Collaborator
  • Week One Done
  • Dedicated
  • Conversation Starter

Recent Badges

4

Reputation

  1. Nick : Shelby Grad : Moderators Perioada : Permanent Motiv : Din păcate nu se ocupă nimeni de această comunitate, cat timp am fost Global Moderators am sesizat destule probleme dar nimeni nu a dat ascultare la nimic, pur si simplu lipsă de interes total, de aia comunitatea este atata de slaba din punct de vedere a activitati. Cand o sa fiti capabili sa tineti o cuminitate cum trebuie atunci mai discutam.
  2. Sezonul sărbătorilor a început oficial, iar Goodoffer24.com vrea să participe la această perioadă plină de bucurie cu ofertele bune la Windows 10 și Office. Deja celebru pentru cheile digitale si pentru preturile foarte bune, magazinul continua sa ofere licente originale, pe viata, pentru cele mai populare programe. Acum puteti cumpara licenta de Windows 10 sau Windows 11 la doar 13 euro si respectiv 19 euro. Windows 10 Pro OEM KEY-Lifetime -13,8€(30% cod promoțional: ARE) Windows 11 Pro Oem Key-Lifetime -19,7€(30% cod promoțional: ARE) Office 2016 Pro Plus CD Key-Lifetime -23,84€(30% cod promoțional: ARE) Windows 10 HOME KEY-Lifetime -12,13€(30% cod promoțional: ARE) Windows 11 HOME KEY-Lifetime -16,86€(30% cod promoțional: ARE) Office 2019 Pro Plus CD Key-Lifetime -40,8€(30% cod promoțional: ARE) Windows 10 Pro+Office 2019 Pro Keys Pack-Lifetime -52,72€(30% cod promoțional: ARE) Windows 10 Pro+Office 2016 Pro Keys Pack-Lifetime -35,48€(30% cod promoțional: ARE) Microsoft Office 365 (global key good for one-year subscription on one device) -17,19€(30% cod promoțional: ARE)
  3. Chevrolet a anunțat oficial că a produs ultimul exemplar al legendarului Camaro, la uzina de la Lansing din statul Michigan. Ultimul exemplar al muscle car-ului american este un Camaro ZL1 1LE cu cutie manuală. Legendarul Chevrolet Camaro a ajuns la sfârșit de producție. Constructorul american a confirmat oficial că ultimul exemplar al celebrului muscle car a fost construit la uzina de la Lansing din statul Michigan, SUA. Acest exemplar final este un Camaro ZL1 1LE, cea mai puternică versiune de serie a modelului. Sub capotă se regăsește un motor V8 supraalimentat de 6.2 litri care dezvoltă 660 de cai putere și primește o cutie manuală cu 6 trepte, dar și un pachet aerodinamic nou. De asemenea, Camaro ZL1 1LE mai aduce și o suspensie reglabilă și jante de aluminiu special create pentru acest model. Nu este pentru prima dată când Chevrolet Camaro intră în hibernare. Modelul a fost scos din producție pentru prima dată în 2002, înainte ca Chevrolet să relanseze Camaro în 2010. Constructorul american anunțase încă din luna martie a acestui an că va retrage modelul înainte de finalul lui 2023. Deocamdată, nu există în plan un înlocuitor pentru acesta.
  4. Darkania Works, studioul românesc independent din spatele unor jocuri precum Last Days of Lazarus sau The Crimson Maid, a anunțat că o versiune demo a noului său joc What have you done, Father? este acum disponibilă, gratuit, prin Steam. Jucătorii vor intra în pielea Părintelui Mathias Marton, un preot respectat, prins într-o veritabilă pânză de dorințe interzise și evenimente sinistre. Preotul va trebui să dezlege misterele unui rectorat corupt și să-și înfrunte proprii demoni, în timp ce liniile dintre izbăvire și păcat devin din ce în ce mai neclare. Bineînțeles, nu vor lipsi atmosfera apăsătoare și elementele supranaturale. În versiunea demo What have you done, Father?, rutina Părintelui Mathias Marton este întreruptă de un apel telefonic ciudat. Astfel, o veți cunoaște pe misterioasa doamnă Marina și pe ceilalți locuitori din rectorat, pe parcursul unei seri care va merge într-o direcție neașteptată. Lansarea lui What have you done, Father? este programată pentru primul trimestru din 2024, jocul urmând să fie disponibil pentru PC, prin intermediul Steam.
  5. Revenită în Liga 1 după un sezon în eșalonul secund, Dinamo are o primă parte de sezon foarte slabă, cu doar 10 puncte acumulate în primele 19 etape. Echipa antrenată acum de Zeljko Kopic ocupă locul 15, penultimul, iar în 2023 mai are programate dueluri cu FC Botoșani (luni) și FC Voluntari (vineri). Ionel Dănciulescu știe cum poate evita Dinamo retrogradarea directă Ionel Dănciulescu este convins că Dinamo poate prinde un loc de baraj, însă condițiile ar fi ca echipa lui Kopic să învingă FC Botoșani, luni, iar "câinii" să realizeze transferuri importante în fereastra de mercato din iarnă. "După o perioadă în care nu ai câștigat mult timp, intervine teama, frica de a ieși la joc, de a-ți asuma anumite lucruri în timpul unei partide. E logic să fie așa. Echipa are nevoie de un declic. Eu sper ca de mâine să înceapă și echipa să crească. Să câștige meciul ăsta, e foarte important. Dacă noi îl câștigăm, eu sunt convins că locul de baraj îl vom avea asigurat. Sunt convins că, în iarnă, Kopic va aduce niște jucători care chiar să facă diferența. Dinamo de asta are nevoie, de jucători care să facă diferența, care să fie peste ce ai în momentul de față", a spus Ionel Dănciulescu, la Radio Dinamo 1948. FC Botoșani - Dinamo se joacă luni, de la ora 20:00, în runda #20 din Liga 1. Va fi duelul dintre ultima (9p) și penultima (10p) din Liga 1. Diferența dintre Dinamo și ultima poziție care duce la baraj, ocupată acum de UTA Arad, este de 13 puncte.
  6. Caroline Perry, autoarea cărții „The Corgi and the Queen”, spune că tot timpul s-au făcut aranjamente speciale pentru câinii regretatului monarh, pentru ca sărbătoarea să fie una cu totul specială și pentru ei. „În perioada premergătoare marii zile, câinii erau lăsați să alerge în bucătărie pentru a încerca să fure din mâncarea delicioasă care era pregătită", spune Perry, conform People. De-a lungul anilor câinii Corgi au însoțit-o pe regină în timp ce aceasta călătorea cu trenul de la Londra la Norfolk pentru a-și petrece sărbătorile la Sandringham. „Defuncta regină și-a descris câinii ca fiind „familie” și nu i-a lăsat pe dinafară în timpul sărbătorilor!", explică Perry. „Corgii s-au bucurat de propriul lor festin. Bucătarii l-au numit „Meniul Royal Corgis" și s-au asigurat că carnea era tăiată foarte fin pentru a nu exista oase. Regina a servit personal masa câinilor ei și i-a hrănit într-o ordine strictă, astfel încât niciunul dintre ei să nu se simtă lăsat pe dinafară", povestește Perry. Regina Elisabeta - faimoasă pentru dragostea ei pentru câinii Corgi - a primit primul ei Corgi, pe Susan, când a împlinit 18 ani. Cățelul i-a fost alături în momentele cheie din viață, inclusiv în ziua nunții cu prințul Philip, în 1947. Regina Elisabeta a avut în proprietate de-a lungul vieții sale 14 generații de câini din această rasă. „Mulți oameni se întreabă de ce a ales rasa corgi. Oamenii care au corgi vă vor spune că sunt niște câini uimitori. Sunt foarte sprinteni. Corgii nu sunt pentru stăpânii de câini începători. Faptul că îi iubea atât de mult, cred că arată faptul că nu era capabilă să își exprime emoțiile și sentimentele”, spune Perry. Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani, în septembrie 2022. Nici de la înmormântarea ei nu au lipsit cățelușii Corgi. Muick și Sandy, ultimii căței ai reginei, au așteptat-o pe aceasta la Castelul Windsor, acolo unde suverana a fost înhumată. Animalele sunt acum îngrijite de prințul Andrew și de fosta sa soție, Sarah Ferguson.
  7. Spun asta deoarece m-am uitat peste preturile de la PC Garage, site-ul unde eu imi fac des configuratii si comand tot ce inseamna componente hardware. Rar mai folosesc ITDirect sau eMAG. Asadar, ieri am deci sa-mi schimb sistemul si sa fac unul complet alb. O sa va vorbesc despre el intr-un alt articol pentru ca mi se pare interesant. Pana atunci vreau sa va arat altceva. Daca iti faci un calculator nou iti recomand sa treci direct pe DDR5. Cea mai accesibila optiune mi se pare Intel, dar nu si cea mai buna. Prefer in continuare AMD-ul fiind mai stabil si mai usor de lucrat cu el. Este fix parerea mea dupa ce am lucrat si cu AMD si cu Intel. Asadar, o platforma noua cu DDR5 inseamna sa ai o placa de baza compatibila si un procesor la fel de compatibil. Intel a oferit suport DDR5 inca de la generatia 12 cand si eu am decis sa renunt la AMD si sa trec pe o platforma complet noua. Nu este deloc scump tinand cont ca un iPhone sau un S23 Ultra este mai scump de atat. Este un calculator modern, performant si rational. Nu am pus componente scumpe doar de dragul lor. Nu am pus RAMI scumpi doar ca scrie pe ei X brand. Am ales fix ce este nevoie, ce stiu ca este bun si fiabil. Fitele se platesc, dar nu sunt bune. Sigur, fiecare poate sa-si aleaga ce carcasa vrea. Puteti pune un SSD mai mare sau o sursa mai puternica sau de la un brand mai serios. Lucrurile astea se pot schimba dupa preferinte. Placa de baza suporta si procesoarele din seria 14, deci un upgrade se poate face in viitor. Ce parere aveti? Merita un sistem DDR5 daca il faceti de la zero? Eu spun ca da.
  8. Jean-Philippe Imparato, șeful Alfa Romeo, nu își dorește ca marca italiană să devină un brand de SUV-uri. Totodată, el confirmă că viitoarea generație Giulia va rămâne o berlină. Alfa Romeo se pregătește să lanseze cel de-al treilea său SUV. Acesta va fi botezat Milano și va fi lansat oficial în aprilie 2024. În ultima perioadă, marca italiană s-a concentrat mai mult pe modele SUV, acest lucru fiind evidențiat de lansarea lui Tonale și de prezentarea unei versiuni actualizate pentru Stelvio. Chiar dacă SUV-urile sunt la mare căutare, un trend luat în calcul și de Alfa Romeo, șeful mărcii italiene ne asigură că aceasta nu va deveni un brand de SUV-uri. „Nu vreau să devenim un brand de SUV-uri, chiar dacă lumea se îndreaptă către SUV-uri”, a declarat Jean-Philippe Imparato pentru publicația Autocar. Același Imparato a precizat că modelul Giulia va rămâne o berlină și va fi exclusiv electrică odată cu lansarea viitoarei generații în 2026. Șeful mărcii lasă de înțeles că Alfa Romeo ar urma să lanseze mai multe berline electrice în viitorul apropiat: „Veți avea și Giulia în gama Alfa Romeo și nu numai asta, deoarece următorii pași la care lucrăm acum sunt: care este răspunsul pentru GTV și ce răspuns am putea avea pentru Duetto?”
  9. Streamerii și comunitățile lor de sute de mii de gameri sprijină educația copiilor de la Casa Bună în cadrul Gaming Marathon, ultimul mare eveniment de gaming online al anului, ce va avea loc duminică, 17 decembrie. Casa Bună, ONG-ul creat de Valeriu Nicolae, are ca scop accesul copiilor din familii marginalizate la educație, astfel că timp de peste 15 ore, streamerii și partenerii evenimentului vor dona zeci de echipamente care să-i ajute pe cei mici să își continue studiile. Gaming Marathon va avea loc pe www.gaming-marathon.ro, începând cu ora 10:00. Laptopurile, telefoanele mobile, monitoarele și alte multe dispozitive vor veni în sprijinul programului de gamificare al asociației, care răsplătește copiii cu dispozitive dacă aceștia participă la cât mai multe ore de curs și adună cât mai multe puncte. Participanții la eveniment pot dona și ei direct pe site-ul asociației www.asociatiacasabuna.ro. Dedicăm acest ultim mare eveniment de gaming din 2023 celor care și-ar dori să aibă acces la educație digitală. Vorbim despre copiii de la Casa Bună alături de care suntem la toate edițiile de Crăciun ale Gaming Marathon din ultimii ani. Și dacă doar 20 de copii vor ști să facă exerciții matematice, să citească mai bine datorita ajutorului nostru, tot suntem fericiți. Cei peste 30 de streameri prezenți la maraton vor primi diverse challenge-uri și provocări din partea comunității, pe care vor încerca să le depășească pentru ca donațiile către asociația Casa Bună să se înmulțească. Challenge-urile vor testa abilitățile streamerilor în jocuri precum Stumble Guys, Minecraft, Fortnite, EA SPORTS FC 24, Counter-Strike 2, League of Legends, PUBG și multe altele. În cadrul maraton-ului, streamerii din Good Gaming League, liga creatorilor care fac gaming pentru bine, se vor alătura acestei cauze. Antonia, Mădălin, Gannicus, Alexa și Zasami vor fi nevoiți să îndeplinească mai multe provocări pentru ca 100 de căști să ajungă la copii, în același timp încurajând comunitățile de gaming să ia parte la inițiativă. Evenimentul caută să descopere nume noi în lumea streaming-ului și să le susțină, așa că streamerii consacrați din Gaming Marathon au pregătit câteva surprize celor la început de drum în această carieră, pentru a-i motiva să producă în continuare conținut de gaming de calitate. În cadrul campaniei #ShareYourPowerInMinecraft, Reddysh, Antonia Nuckle, Adrii, AlexaTV și iSilent vor intra în Minecraft și, alături de membrii comunităților lor, vor demola, cărămidă cu cărămidă, structurile ce perpetuează discriminarea la adresa fetelor în lumea gaming-ului. Mai multe detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet și programul jocurilor se găsesc pe www.gaming-marathon.ro.
  10. Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a transmis guvernului de la Sofia, prin intermediul unui comunicat, că Budapesta va bloca prin veto aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen dacă respectiva taxă percepută asupra principalei surse de aprovizionare cu gaz a maghiarilor rămâne în vigoare, notează Agerpres, care citează Reuters. "Dacă ei pun în pericol pentru mult timp securitatea aprovizionării Ungariei cu energie, atunci noi vom opune veto intării lor în Schengen", a avertizat şeful diplomaţiei ungare. Noul guvern bulgar, care este condus de premierul pro-occidental Nikolai Denkov a impus în luna octombrie o taxă de 20 de leva (10 euro) pe fiecare megawatt oră de gaz rusesc, pentru a diminua veniturile Rusiei în contextul războiului din Ucraina, deşi nu a existat la nivelul UE vreo decizie pentru impunerea unei asemenea taxe. Ungaria consideră această nouă taxă ilegală şi nejustificată şi a cerut Comisiei Europene să iniţieze o investigaţie împotriva Bulgariei, ceea ce nu s-a întâmplat. Serbia şi Macedonia de Nord au protestat la rândul lor faţă de impunerea acestei taxe de către Bulgaria. Ungaria, ţară lipsită de ieşire la mare şi deci cu posibilităţi limitate de a se aproviziona cu gaze naturale lichefiate (GNL), este în continuare dependentă de gazul importat din Rusia. Gazul rusesc care tranzitează Bulgaria către Ungaria şi Serbia vine dinspre Turcia prin conducta TurkStream. Premierul bulgar, care a motivat taxa impusă tranzitului rusesc prin creşterea veniturilor la bugetul de stat şi a susţinut că această taxă ar "echilibra" piaţa, a declarat săptămâna aceasta că Ungaria i-a trimis prin canale diplomatice semnale că ar putea bloca aderarea Bulgariei la Schengen şi a promis că o va abroga.
  11. Sosit în vara anului 2019 la FCSB, Valentin Crețu a avut un parcurs oscilant la echipă și a îmbinat statutul de titular cu cel de rezervă. În această iarnă, fundașului dreapta îi expiră contractul cu liderul SuperLigii, iar Gigi Becali a spus care este singura condiție pentru ca apărătorul să mai continue la echipa sa. "Nu îi fac contractual lui Crețu până nu văd ce fac cu ăsta (n.r. cu Nana Antwi). Îl mai avem și pe Pantea. Pantea este sigur, va juca, dar îl mai vrem pe al doilea. (n.r. dacă îl aduce pe Antwi ca rezervă) Nici nu știm, joacă cine merită", a spus Gigi Becali, la Fotbal Club. David Ankeye (21 de ani) era unul dintre fotbaliștii care puteau ajunge la FCSB în pauza de iarnă și era văzut ca un înlocuitor pentru Andrea Compagno. Patronul roș-albaștrilor a renunțat la transferul atacantului de la Sheriff Tiraspol și a vorbit despre situațiile lui Damjan Djokovic (33 de ani) și Andrea Compagno (27 de ani). Dacă în trecut a spus, în repetate rânduri, că se va despărți în iarnă de cei doi fotbaliști, acum Gigi Becali și-a schimbat discursul. "De Djokovic mă mai folosesc, nu vreau să scap de el. Compagno rămâne dacă nu dă cineva 500.000 de euro. Mi-a plăcut în meciul cu CFR, a ținut de minge, a câștigat dueluri. Noi căutăm un vârf autentic. Nu mi-a plăcut niciunul din ce am văzut. Ăla de la Tiraspol e puști. Eu vreau un jucător ca să câștig campionatul, de 27-28 de ani, matur.", a declarat Gigi Becali, la Fotbal Club.
  12. Simona Halep nu mai colaborează cu Patrick Mouratoglou: „Mi-aș fi dorit ca el să fi plecat mai devreme.” „Este adevărat că a ieșit din echipă. Mi-aș fi dorit ca el să fi putut să facă asta puțin mai devreme. Am încetat să colaborez cu academia Mouratoglou de ceva timp. Întotdeauna am avut încredere, dar încrederea mea a fost puțin zdruncinată,” a declarat Simona Halep, într-un interviu acordat sursei menționate. Reacția lui Mouratoglou din noiembrie 2023: „Sunt încrezător în ce privește viitorul Simonei și apelul ei la TAS.” În noiembrie, Patrick Mouratoglou a reacționat pe tema situației delicate a Simonei Halep. Antrenorul francez cu origini grecești a făcut declarația așteptată de mult timp de fanii tenisului românesc și și-a asumat vina pentru consumul suplimentului contaminat, Keto MCT. „Sunt încrezător în ce privește viitorul Simonei și apelul ei la TAS, pentru că este un tribunal independent. Am reușit să stabilim de unde a survenit contaminarea. I-am propus să ia colagen și i-am adus colagen de la această companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu exista vreo modalitate prin care puteam ști asta, dar mă simt responsabil de ce s-a întâmplat, deoarece e vorba despre echipa mea, deci practic eu i-am adus acest colagen,” a spus antrenorul româncei, într-un videoclip publicat pe Instagram
  13. Depusă joi de grupul de campanie Noyb al lui Schrems la autoritatea olandeză pentru protecţia datelor, plângerea susţine că X a folosit ilegal opiniile politice şi convingerile religioase ale oamenilor pentru a-i viza cu reclame. De asemenea, Uniunea Europeană este acuzată că a folosit X pentru a viza utilizatorii pe baza opiniilor lor politice şi a convingerilor religioase. În plângere, Schrems susţine că X i-a afişat o reclamă a Comisiei Europene care promova reglementarea conţinutului online pentru a combate abuzul sexual asupra copiilor şi îngrijirea copiilor online. Schrems spune că reclama vizează în mod explicit utilizatorii din Ţările de Jos şi exclude 44 de ”segmente de direcţionare”, cum ar fi partide politice precum Alternative for Germany, Vox, Sinn Fein şi Liga Apărării Engleză, precum şi politicienii de extremă dreapta Viktor Orban şi Marine Le Pen. X nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii atunci când a fost contactată de CNBC. Ca răspuns la un e-mail al CNBC, Comisia a spus că este la curent cu informaţiile legate de campanie şi că efectuează ”o evaluare amănunţită”. ”Pe plan intern, oferim îndrumări actualizate în mod regulat pentru a ne asigura că managerii noştri de reţele sociale sunt familiarizaţi cu regulile şi că contractanţii externi le aplică pe deplin. De asemenea, având în vedere o creştere alarmantă a dezinformarii şi a discursurilor instigatoare la ură pe platformele de social media în ultimele săptămâni, am sfătuit încă din octombrie serviciile Comisiei să se abţină de la publicitate în această etapă pe X”, a spus Comisia. Comisia a adăugat că, în conformitate cu Legea privind serviciile digitale, o lege majoră de reglementare a conţinutului din UE, platformele, inclusiv X, ”nu trebuie să afişeze reclame direcţionate bazate pe datele sensibile ale unui utilizator”. Conform reclamaţiei, X poate prelua comportamentul de clic şi răspunsurile utilizatorilor pentru a adapta conţinutul pentru aceştia, o practică cunoscută sub numele de ”microtargeting”.
  14. Fairphone 5 este un telefon lansat in septembrie si este un model prietenos cu utilizatorul. Acesta se poate repara foarte usor, bateria se poate schimba oricand si a primit nota 10 din 10 de la iFixit. Este un telefon realizat ca pe vremuri, cu capace, deci nu trebuie dezlipit nimic prin incalzire. Si cu toate astea a ramas cu protectie IP55 pentru apa si praf, ceea ce este bine. Acesta a fost un motiv pentru care producatorii de telefoane au venit cu modele capsulate. Fiecare element de pe Fairphone 5 se poate schimba extrem de usor, inclusiv camerele foto. Cand ceva se strica se poate schimba imediat, ceea ce este extrem de util pentru utilizator. Telefoanele se mai strica si costa o galagie de bani sa le repari.
  15. Potrivit unui raport realizat de organizația TUV din Germania, Tesla Model 3 se află printre mașinile predispuse la defecțiuni. Pe lista "rușinii" regăsim și mai multe modele Dacia, inclusiv Logan. Testul TUV este corespondentul german al ITP-ului românesc. Până în vara acestui an, nemții au testat mai bine de 10 milioane de mașini, iar circa 20% au fost declarate neconforme pentru a circula pe drumurile publice. În acest context, organizația a realizat un raport în care mașinile predispuse la defecțiuni au fost împărțite pe categorii în funcție de vârstă. În segmentul 2-3 ani, Tesla Model 3 a ocupat prima poziție. Cele mai frecvente probleme apărute la modelul electric au legătură cu sistemul de frânare, dar și cu suspensiile. Locul secund, în aceeași categorie, este ocupat de Dacia Logan, iar locul 3 de Seat Alhambra. Dacă tot am pomenit de marca de la Mioveni, Dacia a ocupat prima poziție în categoriile 6-7 ani (Dokker), 8-9 ani cu același model și 12-13 ani cu modelul Logan. De asemenea, Dacia este prezentă fie pe locul 2 sau 3 în alte categorii.
×
×
  • Create New...