Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Stiri Lume] Papa Francis, discuţie „încordată” cu preşedintele israelian. Ce a discutat Suveranul Pontif despre războiul din Gaza


Shelby
 Share

Recommended Posts

62400076.thumb.jpg.cee631949ad7dccee9fdc54d48b3abd7.jpg

Conversaţia dintre cei doi a fost descrisă ca un „apel telefonic încordat”, potrivit unui înalt oficial israelian.
Herzog îi spunea lui Francis despre nivelul fără precedent de şoc resimţit în Israel după atacul Hamas din 7 octombrie.
Papa a spus că, fără îndoială, este „interzis să răspunzi terorii cu teroare”, potrivit Washington Post, care citează oficialul israelian.
Discuția telefonică care a avut loc între preşedintele israelian şi Papă a avut loc la sfârşitul lunii octombrie, a confirmat o sursă de la Vatican pentru CNN. Sursa citată nu a putut verifica însă dacă Suveranul Pontif a folosit cuvântul „teroare”.
Într-o declaraţie pentru Washington Post despre apelul telefonic, Vaticanul a spus: „Convorbirea telefonică, ca şi altele din cursul aceleaşi zile, are loc în contextul eforturilor Sfântului Părinte menite să limiteze gravitatea şi amploarea situaţiei conflictuale din Ţara Sfântă”.
La câteva zile după convorbirea telefonică cu Herzog, Papa a vorbit cu preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas pe 2 noiembrie. Pe 22 octombrie, Papa Francis l-a sunat pe preşedintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden, pe tema războiului.
Tot pe 22 noiembrie, în timpul unei audienţe generale în Piaţa Sf. Petru, Papa Francisc a spus: „În această dimineaţă, am primit două delegaţii, una de israelieni care au rude ostatici în Gaza şi alta de palestinieni care au rude care suferă în Gaza. Ei suferă atât de mult şi am auzit cum suferă ambele părţi: războaiele fac asta, dar aici am depăşit războiul. Acesta nu este război; acesta este terorism”.
Papa a cerut în mod repetat o încetare a focului în războiul Israel-Hamas şi este în contact regulat cu comunitatea catolică din Gaza.

peaky-blinders-saison-6-le-showrunner-evoque-labsence-de-tommy.thumb.jpg.4833d53c80e654889f592944fd3714f1.jpg

[ x ] Those of you who are last will soon be first. And those of you who are oppressed will rise up. [ x ]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...