Jump to content

Our Partners
living the best life..

[Stiri Lume] Atac în Marea Roșie. O navă cargo britanică ar fi fost lovită de rachete


Shelby
 Share

Recommended Posts

62396423.thumb.jpg.22f43484efef979a5804174cf1dc0c0b.jpg

„O navă comercială britanică sub pavilion Bahamas ar fi fost atacată cu rachete în timp ce traversa Marea Roşie, la circa 34,5 km vest-nord-vest de Mocha, în Yemen. Nava ar fi fost lovită de o rachetă", a precizat Ambrey.

Agenţia britanică de securitate maritimă UKMTO a declarat la rândul său că a primit un raport privind activitatea unei drone, „inclusiv o potenţială explozie", în apropiere de Bab el Mandeb, din direcţia Yemenului.

Rebelii houthi din Yemen au ameninţat că vor ataca navele israeliene şi cele aparţinând aliaţilor Israelului care navighează în Marea Roşie, ca represalii la războiul condus de armata israeliană împotriva grupării Hamas în Fâşia Gaza, relatează AFP și Agerpres. 

Rebelii houthi fac parte din ceea ce ei numesc „axa de rezistenţă" împotriva Israelului, împreună cu grupuri susţinute de Iran, cum ar fi Hamasul palestinian şi Hezbollahul din Liban.

Ei au lansat o serie de drone şi rachete în direcţia Israelului, iar multe dintre dispozitive au fost interceptate de apărarea israeliană sau de navele de război americane.

Rebelii houthi au capturat pe 19 noiembrie nava cargo Galaxy Leader, proprietatea unui israelian şi care naviga sub pavilion Bahamas, în largul coastelor Yemenului, luând ostatic echipajul.

 

peaky-blinders-saison-6-le-showrunner-evoque-labsence-de-tommy.thumb.jpg.4833d53c80e654889f592944fd3714f1.jpg

[ x ] Those of you who are last will soon be first. And those of you who are oppressed will rise up. [ x ]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...