Jump to content

Our Partners
living the best life..

(Știri Lume) Doi civili palestinieni au fost uciși pentru fiecare militant Hamas. Oficial israelian: Raportul este "extrem de pozitiv"


Shelby
 Share

Recommended Posts

62407951.thumb.jpg.a56f5e6c3cbf8bb4cb30537e94934163.jpg

Agenţia franceză de ştiri, Agence-France-Presse, care a citat o informare pentru presa străină a unor înalţi oficiali militari israelieni, a relatat luni că armata israeliană consideră că aproximativ doi civili au fost ucişi în Gaza pentru fiecare militant Hamas, informeaz[ News.ro.
Întrebat de CNN despre acest raport, purtătorul de cuvânt al IDF, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a declarat: "Pot confirma raportul. Şi pot spune că, dacă este adevărat, şi cred că cifrele noastre vor fi coroborate - dacă comparaţi acest raport cu orice alt conflict în teren urban între o armată şi o organizaţie teroristă care foloseşte civili ca scuturi umane şi care este încorporată în populaţia civilă, veţi constata că acest raport este extraordinar, extrem de pozitiv şi poate unic în lume".
Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că armata a ucis "mii de terorişti".
Armata israeliană nu a publicat în mod oficial nicio estimare a celor ucişi. AFP a relatat că oficialul militar israelian anonim, atunci când i s-a cerut să confirme rapoartele potrivit cărora au fost ucişi aproximativ 5.000 de militanţi Hamas, a răspuns: "Cifrele sunt mai mult sau mai puţin corecte".
Generalul de brigadă Hisham Ibrahim a afirmat la radioul armatei israeliene: "Începem să extindem manevra terestră în alte părţi ale Fâşiei, cu un singur scop: răsturnarea grupului terorist Hamas".
Forţele de apărare israeliene au spus zecilor de mii de palestinieni să se mute din zonele din sudul ţării.
Un purtător de cuvânt a postat o hartă a zonelor din oraşul Khan Younis şi din jurul acestuia, spunându-le oamenilor să se îndrepte mai la sud. Forţele de apărare israeliene cred că comandanţii Hamas se află în oraş, unde sute de mii de persoane se adăpostesc de când au fugit din calea luptelor din nord. Luni, vorbind reporterilor, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, a negat că Israelul "încearcă să mute pe cineva de oriunde în mod permanent".

peaky-blinders-saison-6-le-showrunner-evoque-labsence-de-tommy.thumb.jpg.4833d53c80e654889f592944fd3714f1.jpg

[ x ] Those of you who are last will soon be first. And those of you who are oppressed will rise up. [ x ]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...