Jump to content

Our Partners
living the best life..

(Știri Lume) Israelul, atac devastator asupra unei școli din Fâșia Gaza. Cel puțin 25 de oameni au murit


Shelby
 Share

Recommended Posts

62407627.thumb.jpg.d1d4bcbe36b3b42672859748adccce1d.jpg

Cel puţin 25 de persoane şi-au pierdut viaţa, marţi, la Khan Younis, într-un atac israelian asupra unei şcoli care adăposteşte palestinieni strămutaţi din cauza războiului, a anunţat Ministerul Sănătăţii al guvernului Hamas, relatează AFP.
Zeci de răniţi, precum şi cadavre recuperate de sub dărâmăturile şcolii Ma'an, un cartier din Khan Younis, au fost duse la spitalul Nasser din acest oraş situat în sudul teritoriului palestinian, vizat de câteva zile de intense intense bombardamente ale armatei israeliene.
Guvernul palestinian Hamas a anunţat marţi că operaţiunile militare israeliene în Fâşia Gaza s-au soldat cu 16.248 de morţi de la începutul războiului, pe 7 octombrie.
Palestinienii morţi, majoritatea ucişi în atacuri aeriene, sunt peste 70% copii (7.112) şi femei (4.885), a precizat într-un comunicat biroul de presă al mişcării islamiste palestiniene, care a preluat controlul în Fâşia Gaza în 2007, informează Agerpres.
Israelul desfășoară operațiuni peste tot în enclavă, însă cea mai importantă e cea din Khan Younis, cel mai mare oraș din sudul Fâșiei Gaza.
Pe de altă parte, militarii au început să pompeze apă din Mediterană și plănuiesc să inunde vasta rețea de tuneluri a Hamas.
Armata israeliană duce lupte în inima orașului Khan Younis, din sudul Fâșiei Gaza. Aici au găsit refugiu zeci de mii de civili fugiți din nordul enclavei, dar și numeroși lideri Hamas.
„Aripa militară a Hamas are două brigăzi care servesc drept centru de gravitație al organizației teroriste: cea din orașul Gaza și cea din Khan Younis. Cele patru batalioane ale brigăzii Khan Younis au fost desfășurate în toate zona de sud, la suprafață și în subteran”, a declarat Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei israeliene.
Israelul spune că armata a trecut la faza a treia a operațiunii din Gaza

peaky-blinders-saison-6-le-showrunner-evoque-labsence-de-tommy.thumb.jpg.4833d53c80e654889f592944fd3714f1.jpg

[ x ] Those of you who are last will soon be first. And those of you who are oppressed will rise up. [ x ]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...