Jump to content

Our Partners
living the best life..

(Știri Lume) Alberto Fujimori, președintele sud-american închis pentru crime împotriva umanităţii după două masacre, a fost eliberat


Shelby
 Share

Recommended Posts

ZjI2YTIyZmU5NTNjNDJiNDU4ZTU5OTM2MjgwODQwNg.thumb.jpg.56259c420c2526ea756cabbdfc32dedb.jpg

Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori (1990-2000), în vârstă de 85 de ani, a fost eliberat miercuri din închisoarea unde ispăşea din 2009 o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii, au constatat jurnaliştii AFP.
Fujimori, îmbrăcat într-o jachetă neagră şi purtând o mască pe faţă, a părăsit închisoarea Barbadillo, în estul oraşului Lima, la ora locală 18.29 (23.29 GMT), la bordul unei dube gri, care a trecut încet prin mulţimea de susţinători veniţi să-l întâmpine. Fiica sa Keiko, de trei ori candidată fără succes în turul doi al alegerilor prezidenţiale, şi fiul său Kenji, om de afaceri, care au cerut în repetate rânduri eliberarea tatălui lor, s-au aflat alături de el.
"Inimile noastre debordau de bucurie. Pentru că acest om a fost încarcerat pe nedrept", a declarat Nikita pentru AFP din afara închisorii. Marţi, Curtea Constituţională a ordonat eliberarea "imediată" a fostului preşedinte controversat, care suferă de probleme respiratorii şi neurologice recurente, inclusiv de paralizie facială, scrie News.ro Fostul lider din Peru a fost găsit vinovat de moartea a 25 de persoane în două masacre comise de un comando al armatei în cadrul a ceea ce se numea războiul împotriva terorismului (1980-2000) dus de gherilele de extremă stânga. Miercuri, Curtea Interamericană a Drepturilor Omului a cerut, fără succes, ca Peru "să se abţină de la a executa" decizia Curţii Constituţionale "până când Curtea Interamericană a Drepturilor Omului nu va dispune de toate elementele necesare pentru a analiza dacă această decizie respectă condiţiile" arestărilor sale anterioare, potrivit unei rezoluţii a acestui organism publicată pe site-ul său.
Alberto Fujimori a condus Peru cu o mână de fier, dar, confruntat cu o opoziţie tot mai mare, a fugit în noiembrie 2000 în Japonia, de unde este originară familia sa. El a anunţat prin fax că demisionează din mandat. Ulterior, extrădat din Chile în 2007, a fost condamnat şi încarcerat doi ani mai târziu. În pofida cererii de "iertare" formulate în 2017 pentru faptele comise de guvernul său, Alberto Fujimori i-a divizat pe peruani aşa cum puţini politicieni au făcut-o în istoria acestei ţări andine cu 32 de milioane de locuitori.

 

peaky-blinders-saison-6-le-showrunner-evoque-labsence-de-tommy.thumb.jpg.4833d53c80e654889f592944fd3714f1.jpg

[ x ] Those of you who are last will soon be first. And those of you who are oppressed will rise up. [ x ]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...