Jump to content

Our Partners
living the best life..

(Știri Lume) Motivul pentru care prinţul Harry nu se simte în siguranţă în Marea Britanie. „Sunt reticent să mă expun în mod inutil”


Shelby
 Share

Recommended Posts

62386894.thumb.jpg.778cb0a1783ba54f7c137ca586ccd4b1.jpg

Prinţul Harry consideră că familia şi copiii săi nu se pot „simţi ca acasă" în Marea Britanie din cauza faptului că nu se simt în siguranță, a declarat joi avocatul său la Londra.
Prinţul contestă decizia Înaltei Curţi de a nu mai plăti în mod curent pentru securitatea sa. Ducele de Sussex şi soţia sa, Meghan, au pierdut protecţia sistematică a forţelor de ordine, pe cheltuiala contribuabilului britanic, după ce au decis să se retragă din familia regală în 2020 şi să se mute în Statele Unite.
El contestă în instanţă această decizie a unui organism dependent de Ministerul de Interne, care îi acordă acum protecţie poliţienească de la caz la caz.
Joi, în ultima zi a acestei proceduri, care a început marţi şi se desfăşoară în principal cu uşile închise, avocata lui Harry, Shaheed Fatima, a citit o declaraţie a prinţului, care a fost absent de la audieri.
„Marea Britanie este un loc central în povestea copiilor mei şi un loc în care vreau ca ei să se simtă ca acasă, chiar dacă în prezent locuiesc în SUA. Dar acest lucru este imposibil dacă nu le putem asigura siguranţa în timp ce se află pe teritoriul britanic. Nu-mi pot expune soţia la un astfel de risc, având în vedere prin ce am trecut, sunt reticent să mă expun şi pe mine în mod inutil", a declarat Harry, conform AFP și news.ro.Zilele trecute, avocata sa a susţinut că decizia autorităţilor de a schimba regulile care reglementează securitatea prințului a fost nedreaptă, având în vedere statutul său şi circumstanţele morţii mamei sale.
Prinţesa Diana a murit într-un accident de maşină la Paris în 1997, în timp ce era urmărită de paparazzi.
Ministerul de Interne a apărat principiul unei securităţi „adaptate” şi „specifice contextului” pentru prinţ, ca urmare a deciziei acestuia de a nu mai fi un membru activ al familiei regale.
În luna mai, o cerere a prinţului Harry de a plăti protecţia poliţiei din fonduri proprii a fost respinsă de justiţie.

peaky-blinders-saison-6-le-showrunner-evoque-labsence-de-tommy.thumb.jpg.4833d53c80e654889f592944fd3714f1.jpg

[ x ] Those of you who are last will soon be first. And those of you who are oppressed will rise up. [ x ]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...