Jump to content

Our Partners
living the best life..

(Stiri IT) Misterul lunilor gazoase


Shelby
 Share

Recommended Posts

Enceladus-saturn2-700x525.webp.caaf886d491a3581fb88a5d738dd7403.webp

Formarea planetelor gigante de gaz în sistemul nostru solar a avut loc fie printr-un proces „de jos în sus”, adică acumularea unui nucleu, fie printr-un proces „de sus în jos”, unde o masă mare de gaz colapsează sub propria gravitație. Totuși, niciunul dintre aceste procese nu explică formarea de luni de gaz în jurul planetelor.
Majoritatea lunilor în sistemul nostru solar au apărut din procesul de acumulare a nucleului, unde materialele rămase în jurul planetelor au condus la formarea lunilor. Datorită lipsei de materiale disponibile, nu există suficientă masă pentru a forma luni de gaz.
Cu toate acestea, în afara sistemului nostru solar, două exoluni posibile, Kepler 1625b-i și Kepler 1708b-i, orbitează giganti de gaz. Acestea sunt considerate candidați la exoluni, dar sunt probabil exemple de „planete duble” mai degrabă decât exoluni adevărate, având fiecare un gigant de gaz mult mai mare ca gazdă.
În concluzie, deși există excepții, natura pare să „fraudeze” puțin sistemul  pentru a crea luni de gaz în jurul planetelor.
In sistemul nostru solar avem luni stâncoase, oceanice și înghețate, dar nu există luni de gaz. De fapt, există excepții: două posibile exoluni au fost observate în afara sistemului nostru solar, orbitând giganti de gaz. Acest lucru contravine modelelor convenționale de formare a planetelor și a lunilor.

peaky-blinders-saison-6-le-showrunner-evoque-labsence-de-tommy.thumb.jpg.4833d53c80e654889f592944fd3714f1.jpg

[ x ] Those of you who are last will soon be first. And those of you who are oppressed will rise up. [ x ]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...