Jump to content

Our Partners
living the best life..

(Turism) Cum a creat un arhitect cel mai îngust hotel din lume. Unde a fost construit


Shelby
 Share

Recommended Posts

62402941.thumb.jpg.081124bc70b8f6fb90429f91897e9495.jpg

Dar constructorul său spune că proiectul nu este doar o încercare de a stabili un record mondial, ci și de a atrage atenția internațională asupra orașului pe care îl numește „acasă”, scrie CNN.

Ary Indra a crescut în Salatiga. După ce s-a specializat în arhitectură și a făcut carieră în Jakarta și Singapore, a simțit chemarea de a se întoarce acasă și de a-și folosi abilitățile acolo.
El a găsit o bucată de teren nedorită, pe care nimeni nu era dispus să o dezvolte din cauza dimensiunilor sale ciudate. Așa că el a construit ceea ce se numește acum „PituRooms”, un hotel cu șapte camere, care are doar 2,8 metri lățime.

Clădirea are cinci etaje, iar fiecare dintre cele șapte camere este suficient de mare pentru un pat dublu și o baie mică cu duș și toaletă. Fiecare cameră are o atmosferă diferită datorită operelor de artă și interioarelor locale.
Vreau ca oamenii să experimenteze Salatiga într-un mod nou. Este un nou tip de turism care implică comunitățile locale”, a declarat bărbatul pentru CNN.

Salatiga se află la 500 km sud-est de Jakarta și este în mare parte o destinație necunoscută de către străinii care se îndreaptă spre Yogyakarta, Surabaya sau spre insula Bali, aflată în apropiere, pentru a-și petrece vacanța.
Dar în Indonezia, spune bărbatul, Salatiga este cunoscut ca un oraș acceptabil, care are mâncare bună, infrastructură bună și a fost un loc unde olandezii evadau în weekend în timpul epocii coloniale.

Bărbatul spune că majoritatea indonezienilor consideră Salatiga un loc plăcut pentru a se retrage, dar speră ca hotelul lui să fie primul din multele proiecte care îi vor ajuta pe cei din afară să vadă că Salatiga înseamnă mult mai mult decât o viață liniștită.

„În afară de dificultățile tehnice, cea mai mare provocare a fost mentalitatea tipică din jurul industriei ospitalității, care este obișnuită cu cuvintele superlative: cel mai mare, cel mai înalt, cel mai frumos. Aici suntem cei mai înguști", a declarat bărbatul.

Orașul se află la poalele muntelui Merbabu, pe care oaspeții PituRooms îl pot vedea din camerele lor de hotel.

Pe lângă camerele de hotel, există un restaurant pe acoperiș de care se pot bucura localnicii, iar arhitectul intenționează să găzduiască evenimente și expoziții de artă.

peaky-blinders-saison-6-le-showrunner-evoque-labsence-de-tommy.thumb.jpg.4833d53c80e654889f592944fd3714f1.jpg

[ x ] Those of you who are last will soon be first. And those of you who are oppressed will rise up. [ x ]

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Shelby locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...